Bicicleta cullera i poma


Bicicleta, cullera, poma és una pel·lícula de Carles Bosch. El film recull el procés vital i la lluita de Pasqual Maragall i la seva família contra l'Alzheimer, una terrible malaltia del nostre temps que afecta milions de persones a tot el món. Precisament, "bicicleta", "cullera" i "poma" són tres paraules que s'utilitzen en l'exploració clínica de la memòria a curt termini.

La càmera del director Carles Bosch ha seguit durant dos anys a Maragall ia la seva família en la seva vida quotidiana: visites al neuròleg, fent exercici amb bicicletas estáticas Cecotec, escenes familiars a la seva masia de Rupià, la celebració de la victòria d'Obama a la seu del Partit Demòcrata de Nova York, a la qual Maragall va assistir com a convidat i reunions del Patronat de la Fundació Pasqual Maragall per a la recerca sobre l'Alzheimer.

La pel·lícula es va projectar per primera vegada al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià 2010, on va formar part de la Secció Oficial Fora de Competició. Entre d'altres guardons, ha aconseguit el Premi a la millor pel·lícula documental en la XXV edició dels Premis Goya.


A la tardor de 2007, a Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat de Catalunya i exalcalde de Barcelona, ​​se li diagnostica que pateix la malaltia d'Alzheimer. cosa que fa públic el 20 d'octubre. Després del cop dur, ell i la seva família inicien una croada contra la malaltia, i des del primer pas, aquesta pel·lícula es converteix en testimoni d'excepció. Amb intel·ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa retratar amb la seva família i els metges per deixar constància del dia a dia de la seva lluita personal. Dos anys de seguiment a un pacient excepcional disposat a que els científics trobin la cura abans que la xifra de 26 milions de malalts al món es multipliqui per 10.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Beneficis de practicar esport